SIGN UP AND GET 15% OFF YOUR FIRST ORDER!

Miből maradnak ki a vegánok?

Ismered a viccet? Nem? Akkor segítek: a kegyetlenségből. Na jó, nem. Igazából kimaradnak még egy sor más dologból is. Ha jól csinálják, köztük vannak a civilizációs betegségek, az állatkínzásért való pénzfizetés meg a folyamatosan elnyomott bűntudat. És a nutella. Igen, a nutella nem vegán. De van vegán nutella. Abból nem maradsz ki.

 

Különcködünk, különcködünk?

Általános probléma, hogy mire egy új eszme elfogadásra kerül a kritikus tömeg által, a nagyon korai elfogadók már jónéhány ősz hajszállal gazdagodnak. Nincs ez másképpen a veganizmussal sem. Az első időkben könnyen érezheted úgy, hogy egy UFO vagy. Minden kérdést százszor megkapsz (naponta) és természetesen nem maradhatanak el a kéretlen érvek sem. Pedig éppen elég lenne, hogy folyamatosan figyeld, éppen milyen állat vesztette életét az aktuális ebédkínálatért a szomszéd kajáldában, vagy a hétvégén hogy szkippeld a nagy családi össztüzet meg a “jaj, te ezt sem ehetsz?” típusú kérdéseket. Arról nem beszélve, ha a gyerek az otthoni után egy másik állatkertet is látni szeretne már. Egy különc vagy, törődj bele. Az is leszel mindaddig, míg a világ nem változik – és igen, kivételesen nem neked kell alkalmazkodnod – élvezd!

 

Kaja, pia, disznótor

Ebből mind kimaradsz. Vagyis – mostantól neked kell elöl járnod jó példával, vegán ételeket készíteni, rendelni, és megmutatni a környezetednek, hogy így is lehet. Különben nem lesz béke, elfogadás és egyetértés. Kemény meló, de megéri. Igen, kimaradsz abból, hogy Te is vehess abból, amiből mások, ha ezt nem teszed meg. Kimaradsz a Nagyi húsleveséből, meg a másik településen élő és gyakran ezt a nevéhez csapó Nagyi sütijéből – hacsak… meg nem mutatod neki, hogyan tehet téged továbbra is a világ legboldogabb tündérbögyörő kisunokájává. Kimaradsz a céges disznótoros hétvégéből, meg az év szülője jelöltek közül, mert nem leszel kísérő az állatkertben (és a gyerek se megy – botrány), meg a cirkuszban, bár abban még lehet részetek, amikor ezt a suliban bejelentitek. Helyette mehettek arborétumba, mert a növények is éreznek. Vagy múzeumba – de nem kell feltétlenül köveket nézni, nehogy kísértésbe essetek, és elfogyasszátok, ahogy állítólag a vegánok szokták. Meg vannak még kalandparkok, a tudáspalotája, lehet sportolni (amihez nem kell ló) meg még ezer más dolgot is lehet csinálni, ahol nincs állatürülék szag, és nem vernek senkit.

Elég sok mindenből kimaradsz, ha vegán vagy. Tényleg. De meg lehet szokni. Sajnos az állatoknak nincs idejük megszokni, hogy kimaradnak a szenvedésmentes életből. Tarts ki.

Newsletter

Subscription

Sign up to our newsletter and get your coupon for 15% off!


Shop

  Show More!

Egy pillanat...