SIGN UP AND GET 15% OFF YOUR FIRST ORDER!

A vegánok BÁRMIT ehetnek!

Kezdő vegán vagy? Netán még csak kacérkodsz a gondolattal? Már rég vegán vagy, csak még titkolod? Sok vegán ismerősöd van, és nem érted őket? Itt az idő! Most végre leleplezzük a vegánokat! Megtudhatod minden mocskos kis titkukat, és többé nem vezethetnek félre Téged! Nézzük a “legnagyobb igazságokat” velük kapcsolatban!

Ha már vegán vagy, akkor is érdemes végigolvasnod, csak a nyakadat melegítsd be előtte a bólogatáshoz.

1. A vegánok diétáznak
“Minek diétázol, tök jól nézel ki!” A másik ilyen, az “Ugyan már, az a kevéske nem fog megártani!”. Nos, Nekünk biztosan nem, annak, akit felszelteltek érte azonban minden bizonnyal megártott. Ez annyira logikusnak tűnik, hogy talán nem is vásárolnánk belőle, sőt a fogyasztást semmilyen szinten sem generálnánk, mert éppen nincs pénzünk egy hatalmas repülőre, ami egy szalagot húzna a húsüzem fölött: “Kérjük, ne öld meg őket!” Úgyhogy így üzenünk: köszi, nem!

2. Minden vegán egészséges
Vegán hambi, vegán pizza, vegán churros, vegán lángos, vegán fánk. Soroljam még? Attól, hogy valaki kerüli az állati élelmiszereket, még bőven van egészségtelen étel, amit magához vehet. A feldolgozott élelmiszerek, az olajban sült ételek akkor sem egészségesek, ha egyébként nincs bennük állat. De a lelkiismeretet minden vegán étel segít egészségesen tartani.

3. A vegánok nem ehetnek bizonyos ételeket
Ó, dehogynem! A vegánok bármit ehetnek! Húst, halat (hahaha – mert azt külön kell venni), tojást, és tejet is ehetnek. Meg mézet is. Csak nem teszik. Az, hogy valaki vegán, nem azt jelenti, hogy bármi tiltott a számára: a lényeg pont az, hogy semmi sem tiltott, de saját józan belátása (és főleg lelkiismerete) szerint eldönti, hogy nem szeretne állati eredetű élelmiszereket fogyasztani. És ezt elég könnyen meg is tudja tenni a legtöbb kultúrában. Ennyi, és nem több.

4. A vegánok agresszíven Rád akarják erőltetni a nézeteiket
A vegánok és a nem vegánok pont ugyanazok az emberek. Csak az előbbiek már belátták, hogy nincs különbség a kutyájuk és egy malac, egy tehén, egy cirkuszi elefánt, egy bundájáért tartott csincsilla vagy egy csirke között. Ugye Te is közbelépnél, ha azt látnád, hogy valaki egy kutyát kínoz? És akkor, ha hatalmas területeken nagy épületekben tömegével mészárolnák le őket, hogy ételt vagy használati tárgyakat készítsenek belőlük, amikor mással is jól lehet lakni és egészségesen leélni az életünket? Ugye, hogy nem hagynád annyiban? Nos, a vegánok is pont ugyanezt teszik.

5. A vegánok megmentik a Földet
Attól, hogy a legnagyobb környezetkárosító iparágra nem szavaznak a pénzükkel, még nem “mentik meg a bolygót” a vegánok. Egyrészt a Föld valószínűleg elég régen megvan, és ez a jövőben sem fog változni – legfeljebb az élet alakul át rajta “kissé” az ember “áldásos” tevékenysége nyomán. Másrészt millió módja van még a környezet károsításának, amit a vegánok is csinálhatnak és csinálnak is. Az viszont tény, hogy egy hiába zárod el a csapot fogmosás meg mosogatás közben egész évben, ha utána betolsz egy jó nem vegán hambit. Egy ilyen étel előállításához ugyanis 2400 liter víz kell (egyes számítások szerint 3200, de az ezres tartomány mindenképpen tekintélyes), egy almához pedig 70 liter. Jól látod, a létezésünk önmagában nem tesz jót a környezetünknek, de azért vegánként nagyságrendekkel csökkentheted az ökológiai lábnyomod.

Vannak még más botrányos tények is a vegán emberekkel kapcsolatban, de ezeket egyelőre fedje jótékony homály. Próbáld ki a ezt az életmódot, és megtudhatod, mik azok!

Newsletter

Subscription

Sign up to our newsletter and get your coupon for 15% off!


Shop

  Show More!

Egy pillanat...