INGYENES SZÁLLÍTÁS 25.000 Ft FELETT!

A 3 legcikibb helyzet, amibe vegánként kerülhetsz

Vegánként nem egyszerű az élet: folyamatosan győzködnöd kell másokat, hogy nagyon egyszerű az élet vegánként. Nem belső kényszerről beszélünk persze, a kérdések zápora, az őszinte csodálkozások és a határozottabb lebeszélési kísérletek közepedte kell helyt állni nap mint nap, ha az állathasználat nem a kenyered. Néha persze előfordulnak balesetek, amikor tényleg rosszul jön ki a lépés, és éppen nem tudod hitelesen képviselni a vegán lét kúlságát.

 

Jó benyomás sosem rossz

Sokan még mindig azt hiszik, a veganizmus valami diéta. Ennek nyilván az egyik oka, hogy az étkezésben nyilvánul meg legerősebben, ha ilyen elveket követsz. De hát a kaja szent! Az étkezés rituális, szakrális, szociális tevékenység, s mint ilyen, gyakran a bemutatkozás és a kapcsolatteremtés eszköze. Új pasid van, és meghívott az anyukája egy kiadós vasárnapira? Itt van a nagyfőni külföldről, és szeretne jobban megismerni a szomszéd étteremben? Nem mindegy, hogy bevágódsz vagy elvágod magad. A jópofáskodás egyik alappillére, hogy jó pofát kell vágni, ami igen nehéz, ha olyat etetnek veled, akit ölelgetni szeretnél élő formában. Ezt a cikit úgy tudod elkerülni, hogy előre szólsz. Ennyi. Ha a helyszínen derül ki, hogy valaki hajnal óta állatokat főzött neked, vagy hogy az üzleti ebéd egy steakhouse-ban lesz? Ciki.

 

És Önnek? Van bőr a képén?

A bőr az egy nagyon gyakori dolog. Sokan csak a cipőre meg a táskára gondolnak, pedig becsempészik azt hozzád szemüvegtok, ajándék kulcstartó, autókárpit, öv, szemüvegtörlő, tangabugyi, telefontok (bármilyen tok?!), pénztárca, bútor, munkavédelmi ruházat (kesztyű), kondigépek és még rengeteg más formájában. Akkor van ciki, ha a szóban forgó tárgy ajándék. Mert valljuk be, azért mindenre még vegánként is nagyon nehéz figyelni, nem hogy akkor, ha csak a jószívű ajándékozási kedvre koncentrál valaki.

 

Disznóölelés

Összeáll a nagy csapat. Végre van egy jó munkahelyed, baráti társaságod, edzőcsapatod és itt a nagy közös program: disznóölés. Annyira magyar, annyira kántri, annyira életközeli, annyira divat, annyira… véres, hogy inkább kihagynád. Te inkább hengergetnéd, ölelgetnéd a malacot, vagy csak simán békénhagynád rózsaszín valójában tündökölni. De akkor nem fognak szeretni? Döntsd el, hogy kell-e olyanok szeretete, akik miatt megjátszod magad, és életed egyik legfontosabb elvét felrúgod. Esetleg próbáld ki, ki tisztel azért, ha nem teszel így. Nem elmenni? Igen, egy kicsit ciki. De a tükör a barátod marad.

Ennyi? Igen, ennyi! Ezeknél cikibbet nem tudtam összeszedni. “Hát ez nem valami nagy szám” – mondhatnád. Akkor küldj jobbat, vagy örülj neki, hogy milyen könnyű vegánnak lenni.

Hírlevél

Feliratkozás

Iratkozz fel a 15%-os kuponért hírlevelünkre!


Shop

  Körülnézek!

Egy pillanat...